Dijous, 17 de juny de 2004
  TINET | TINETagenda | TINETbiblioteca | (BdT) 
 
Web amb segell de Qualitat IQUA
 
  Territorial
 
Alt Camp
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Peneds
Conca de Barberˆ
Montsiˆ
Priorat
Ribera d'Ebre
Tarragons
Terra Alta

Temˆtic
 
Catalans al K2
Cultura i espectacles
Economia
Esports
Gent Gran
Pol’tica
Societat

 Serveis
Titulars
Redactar not’cia
Ajuda
Subscripcions

 
   Cultura i espectacles
Stick


Bob Culbertson i Guillermo Cides actuen al Groove de Tarragona
 
 
Bob Culbertson i Guillermo Cides actuen divendres, 18 d'abril, al pub Groove de Tarragona (al carrer Cervantes) per inaugurar el segon seminari d'stickistes, que es celebrarˆ a Can Pipirimosca, una masia de les afores de Valls, durant aquest cap de setmana i que reunirˆ a una dotzena de mœsics de tot el m—n.
L'stick Žs un instrument de deu cordes inventat als anys 70 pel californiˆ Emmet Chapman, que combina el baix, la guitarra i la percussi— i es toca mŽs o menys com un piano. La modernitat i complexitat d'aquest peculiar instrument fa que la manera de tocar-lo no sigui encara definitiva i que en aquesta trobada de mœsics, com diu el mateix Cides, "ningœ en sˆpiga mŽs que ningœ, sin— abans". La filosofia del seminari Žs intercambiar experincies i aprendre uns dels altres.

Bob Culbertson va ser un dels pioners de l'stick de Chapman. Ha gravat nou treballs discogrˆfics i ha actuat amb artistes de la talla dels Doobie Brothers, Robbin Ford, Steve Morse o Dave Manson. La seva mœsica abarca des del jazz clˆssic fins al seu propi estil eclctic.

L'argent’ Guillermo Cides, un dels artistes convidats i el director del seminari, afirma que es va comprar el seu primer stick de segona mˆ en un acte d'inconscincia perqu no sabia ni com s'afinava. Per˜ molt aviat va descobrir un m—n nou i es va convertir en un dels millors. La utilitzaci— dels samplers en temps real, les possibilitats sonores de l'stick i, sobretot, la seva creativitat, l'han portat a tocar en grans escenaris i davant de milers de persones. L'experimentaci—, enmarcada en les noves mœsiques, i els loops electr˜nics, marquen el seu estil. El mateix inventor de l'instrument l'ha elogiat en diverses ocasions.

Per˜ aquest seminari nomŽs serˆ l'aperitiu. Coincidint amb les festes de Sant Joan, a partir del 22 de juny Valls es tornarˆ a convertir en la capital de l'stick amb la tercera trobada, que comptarˆ amb els millors stickistes del m—n, el britˆnic Jim Lampi(baixista de Peter Garbriel), l'argent’ Guillermo Cides, i l'holands Ron Baggerman. Com l'any passat, els participants al seminari oferiran un concert, que formarˆ part del programa de la Festa Major. En aquesta ocasi—, tambŽ hi actuarˆ el grup nordamericˆ Oxygene8. La gira de Cides, Baggerman i Lampi continuarˆ el dia 18 de juny a la sala Luz de Gas de Barcelona, i el 5 de juliol a l'Hospitalet de Llobregat.
Tarragona / Stick Center
16-04-2003 / 08:26

 
 
  Utilitats
  Enviar a un amic/ga
  Imprimir
 
TINETdigital, C/ Assalt, 12 - 43003 Tarragona. © Organisme Aut˜nom per a la Societat de la Informaci— - OASI.
Es permet la reproducci— sempre que se citi clarament la font. TINETdigital no es fa responsable de les informacions facilitades pels internautes.